HOTEL BLOG 12. Plan voor totdat we opengaan

02-07-2021

02-07-2021

We hebben een plan voor totdat we opengaan met het hotel. Wanneer dat precies is weten we niet. Het liefste zouden we de eerste dag van de Nederlandse zomervakantie de deuren voor onze gasten openen. We denken namelijk dat deze zomervakantie, als er tenminste op Coronagebied niet nog iets misgaat, de meest uitbundige, vrolijke, optimistische en heerlijke vakantie ooit wordt. Iedereen heeft opgesloten gezeten, de ingepeperde angst of opgekropte ergernis is van ons afgeschud en degenen in loondienst hebben ‘gewoon’ volledig doorbetaald gekregen; solidariteit doen we niet aan. Er valt wat voor te zeggen om de lonen door te betalen aan mensen die thuiszitten en hun geld niet kunnen uitgeven aan anderen die dus wél in de problemen komen, want koopkracht is wel het eerste dat je als beleidsmaker wil behouden als het crisis is en veel mensen in paniek zijn.

Het was en is (nog) geen financiële crisis, vooral door de ruimhartige steunmaatregelen. Wie weet gaat de Coronacrisis wel als de eerste wereldwijde grote overheidsstimulatiemaatregel de geschiedenis in. En omdat er bar weinig mogelijk was, is er meer dan ooit gespaard. Het interieur is nog belangrijker geworden omdat je als je al in je eigen huis wordt opgesloten het in elk geval een fijne omgeving moet zijn. In het kader ‘van elk nadeel heeft zijn voordeel’ hebben we er dus twee te pakken; wij doen veel interieur- en architectuurprojecten, maken en verkopen interieurproducten en verkopen kunst, design, antiek, hebben een restaurant én dus binnenkort ook een hotel en alles wat daarbij hoort. Een complete wereld is het, misschien wel de meest ideale omgeving om te profiteren van het geld dat door het ruimhartige beleid nu tegen de plinten klotst.

Een jaar geleden had ik dit niet gedacht en eerlijk gezegd zijn we op allerlei manieren door het oog van de naald gekropen (daar ben ik nu een boekje over aan het schrijven). Inmiddels weet ik bijna zeker dat we het gaan redden en dat kort nadat we weer van de vrijheid mogen proeven het hotel opengaat. Een hotel maken heeft nogal wat voeten in de aarde, veel meer dan ik van tevoren had gedacht, en door al de veranderingen die we tijdens de bouw hebben doorgevoerd ben ik achteraf blij dat ik niet al te veel bezig ben geweest met plannen en het stellen van harde deadlines.

Onlangs hebben we de lichtreclame opgehangen wat voor de buurt en ook een deel van de werknemers reden was om te denken dat het nu toch echt staat te gebeuren. Chef-kok Martien heeft een proefontbijt voorgeschoteld. Het was fantastisch en ook heel nuttig. Het ontbijt in ons hotel wordt een buffet maar je kan ook à la carte eten (die gerechten zitten ook in het buffet). Het was heerlijk en ook voor niet-hotelgasten een reden om bij ons te komen ontbijten. Marcis heeft de hotelwebsite ook al voor een groot deel af en we hebben een boekingssysteem. Maar we kunnen het nog niet vullen want het hotel zelf is dus nog niet af! En we weten ook niet precies wanneer het af zal zijn.

Het plan

De planning is dat we dus op 10 juli, de eerste dag van de Nederlandse schoolvakanties, open zullen gaan maar zeker weten we dat we in, laat ik zeggen, oktober écht open zullen zijn. Dus stellen we de datum dat je kan boeken op 1 oktober. Dat is, geheel tegen mijn natuur in, heel pessimistisch maar wel leuk! Vanaf nu is de website gevuld met hoe alles er nu uitziet. Op de website kunt u de vorderingen zien (we houden u op de hoogte) tot het moment, ergens tussen 10 juli en 1 oktober, dat het klaar is en we echt open gaan.

Hotelontbijt

Lobby-dakterras

Foto: Thomas Mayer

DAKBAR

Belettering ingang hotel

Gang

Foto’s: Thomas Mayer

Hotelkamers

Wonderkamer

Geef een nacht cadeau!

<<terug naar blogberichten

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven