HOTEL BLOG 10: Bellen met Rutte

20-04-2021

20-04-2021

Het hotel-lobby-dakterras is de eerste dag open dat het mag!

Omdat het virus zich maar niet wil gedragen zoals de specialisten menen dat het zich zou moeten gedragen en de maatregelen gebaseerd worden op de ziekenhuisopnamecijfers worden de maatregelen voortdurend bijgesteld en is het lastig plannen maken. Eén ding is inmiddels wel duidelijk: wij gaan nagenoeg op het moment dat de terrassen weer open mogen, open met het lobby-hotel-dakterras. De opening van het hotel volgt op het moment dat we gasten binnen ook gastvrij mogen ontvangen.

De laatste deadline van 28 april waarin de terrassen open zouden mogen legde de lat voor ons toch nog steeds wel erg hoog. Om maar wat te noemen: de lift doet het nog steeds niet, we moeten de keuken nog maken en installeren, de koelcel komt sowieso te laat, we moeten nog grond in de plantenbakken op het buiten dak terras doen en plantjes erin zetten, de luifel ophangen (dat is een enorm stalen ding met glas), er is nog veel schilderwerk, de toiletten zijn er nog niet de wonderkamer moet nog worden afgetimmerd, geschilderd en ingericht. Ik dacht: weet je wat, ik ga even met Mark Rutte bellen om de plannen een beetje op elkaar af te stemmen:

Ik: Hoi Mark hoe gaat het met je?
Mark:Best goed ik heb het gelukkig te druk om eenzaam te zijn.
Ik:Goed om te horen. Ik wil je iets vragen: zouden we de terrassen nog even dicht kunnen laten? Dan hebben we iets meer tijd om het hotel dakterras af te maken en in te richten.
Mark:Ik wil die terrassen echt graag open doen; de cijfers worden maar niet beter. Er zijn steeds meer mensen die zich steeds minder van de regels aantrekken en juist in kleine binnenruimtes met elkaar afspreken. We moeten iets ten gunste veranderen.
Ik:Dat begrijp ik maar het outbreak management team zegt nog steeds dat de terrassen dicht moeten blijven, ook al werkt dat averechts (mooi woord vind je niet?). En de meeste mensen geloven nog steeds dat de maatregelen werken.
Mark:Ja dat is waar en de cijfers zullen sowieso beter worden door de vaccinaties en misschien nog wel het meest omdat de zomer in aantocht is, gelukkig maar! Tegen de tijd dat de zomer voorbij is denk ik dat we ondanks de Janboel die ze ervan gemaakt hebben er wel voldoende gevaccineerd zal zijn.
Ik:Dan kunnen we toch in plaats van 28 april bijvoorbeeld twee weken later de terrassen open doen? Ik zou 13 mei doen, op Hemelvaartsdag, net voor het weekeind.
Mark:Ja, dat hebben we inmiddels wel beter in de gaten.  De vervelende maatregelen vroeg in de week en de leuke juist voor het weekeind. Ik denk dat ik de handen voor 13 mei nog wel op elkaar krijg.
Ik:Het zou wel leuk zijn als je dan bijvoorbeeld kan zeggen dat er aan elk nadeel een voordeel zit en dan als voorbeeld noemen dat het hotel-lobby-dakterras van Piet Hein Eek op de eerste dag dat het mag open zal zijn!
Mark:Leuk, zo gaan we het doen!

<<terug naar blogberichten

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven