Een nieuwe Neanderthaler

21-10-2016

nieuwe-website

De afgelopen jaren kwam er steeds meer kritiek op onze website. Dit is niet echt verwonderlijk, aangezien deze nog stamde uit prehistorie. Dat de website nog functioneerde mag een wonder heten. Gelukkig waren er ook altijd nog wat ‘die hard fans’ die het encyclopedische karakter van onze website juist wel waardeerden. Je kon tenminste op logische wijze de informatie die je wilde hebben vinden.

Ik heb me lang vastgehouden aan deze sporadische positieve opmerkingen en tevens aan het gebrek aan reactie van criticasters – om dan met een voorbeeld te komen van een goede website. Op zijn best kreeg ik dan voorbeelden van mooie websites met plaatjes waar je lekker doorheen kon swipen en ‘swiepen’. Maar wij hebben met onze benadering van alles zelf doen in grote hoeveelheden en dan ook nog eens veelal onder één dak een enorme hoeveelheid informatie die we overzichtelijk willen aanbieden.

Jaren geleden dacht ik al dat de website zou moeten aanvoelen alsof je in je eigen pc-omgeving aan het werk bent. Een soort bureaublad, waarin je gemakkelijk je eigen weg kan vinden en kan ordenen en waar icoontjes staan voor zaken die speciale aandacht verdienen. Dat idee heb ik met Jan alleman besproken. Op een goed moment zei iemand dat de telefoon een veel belangrijker zoekmiddel was. Dat was aanleiding de telefoon als uitgangspunt te nemen.

Icoontjes onderin zoals deze op elke telefoon staan, waarin je in een soort van blokken-keuzemenu kan door klikken totdat je bent waar je wezen wilt. Als het op een telefoon past is een pc al helemaal geen probleem!  Het schrijven van de software was volgens de bouwers bijna onmogelijk. Op een goed moment dreigden ze zelfs de handdoek in de ring gooien.

Maar na enig aandringen, vooral omdat het eigenlijk al bijna gelukt was, vonden ze toch weer de moed door te gaan.  Ik kan me voorstellen dat, toen u dit bericht begon te lezen, dacht “eindelijk een nieuwe en dus een moderne site”. Voor wie denkt dat modern is wat nu gangbaar is, zal het een teleurstelling zijn want de site is misschien nog wel soberder dan de oude.

Door toenemende mogelijkheden kunnen we alles steeds eenvoudiger maken en dat is dan ook precies wat we nodig hadden. De foto’s zijn wel groter en veel beter van  kwaliteit, wat toch het allerbelangrijkst is. Enfin, het volgende bericht wat wij versturen zal zijn van af onze nieuwe Neanderthaler.

<< terug naar blogberichten

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven