Wij verkopen onze droom

25-08-2016

18-06-2014

Wij verkopen onze droom omdat we een nieuwe gaan realiseren. Bijna twintig jaar hebben we gewoond in dit huis. Het was zo fijn en mooi dat we het verbouwd en vergroot hebben zonder dat je het ziet. Het is bijna nog origineler geworden dan het al was. Kosten nog moeite hebben we gespaard om het veranderde of toevoegde te laten kloppen. Dat was allemaal zo belangrijk omdat ze bij de bouw van het huis in 1951 de maatvoering van de ruimtes en de ligging ten opzichte van de zon en tuin bewust of onbewust perfect hadden bepaald. De zon komt op en gaat onder in de langgerekte tuin. We leefden er als god in Frankrijk. Waarom veranderen wat al zo mooi en goed is? We hebben daarom enkel het huis vervolmaakt en aan onze maatstaven qua comfort aangepast.
 
De plek is merkwaardig te noemen: een groene oase op een industrieterrein. Volstrekt rustig, vooral in de weekeinden. Geen buren, dicht bij het centrum en met de mogelijkheid om bijna alles te doen en te ondernemen wat je wilt. Of juist niets te doen en alleen maar te genieten.
 
Het heeft meer dan een jaar geduurd voordat de nieuwe droom voldoende bekoorlijk was omdat de oude nog steeds elke dag betoverend is. Maar er is niets zo fijn als iets aan te bieden wat niet afgedankt wordt maar met liefde overgedragen.
 
Voor meer informatie kijkt u op de website van Redres, de erfgoedexpert.
 
 
 
 

Foto: Thomas Mayer
 

<< terug naar nieuwsoverzicht

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven