We gaan het een maand zelf doen

06-03-2023

Een dikke week geleden vroeg ik zelf faillissement voor de horeca van Piet Hein Eek aan. Het was een besluit waar ik langzaam naar toe ben gegroeid, maar wat voor vrijwel iedereen als verrassing kwam. Sinds, en deels door, corona ging het steeds slechter. De schulden stapelden zich op en het werd steeds duidelijker dat we met het team het tij niet konden keren. Er restte geen andere keuze dan zelf faillissement voor de horeca aan te vragen.

Nu, ruim een week later, is het faillissement afgerond. De curator is na de zaak bestudeerd te hebben tot de conclusie gekomen dat er voor hem geen voordeel te behalen valt door de gebruikelijke afkoelperiode in te lassen. Het pand is van mij, dus als ze een nieuwe exploitant vinden, kan ik deze weigeren. Een maand openblijven, brengt kosten en risico’s met zich mee en daar houden curatoren niet van. Bovendien is al het bezit in een andere bv ondergebracht. Alles bij elkaar was de conclusie dat ik beter de boedel kon terugkopen om zelf de mogelijkheden van een doorstart te onderzoeken.

Tijdens de intense dagen waarin we naar een overeenkomst hebben gewerkt, ontstond het plan om zelf te gaan koken. Ik dacht dat het een goed idee was om samen met het team en vrienden de schouders eronder te zetten, juist nu het zo moeilijk is. Alles is sneller en heftiger verlopen dan verwacht, waardoor een groot deel van het personeel per direct niet meer voor ons werkt. Het idee om zelf te gaan koken is niet alleen maar om te motiveren, maar is noodzakelijk geworden!

Vanaf dinsdag 7 maart ga ik met collega’s en vrienden koken en bedienen in het restaurant.

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven