Mazzel met de container van Cauty

17-11-2020

17-11-2020

De toekomst wordt door James Cauty iets anders voorgesteld dan een pandemie. In zijn beeld richt de mens zijn eigen wereld ten gronde; een strijd onderling en tussen burgerij en overheid heeft totale chaos tot gevolg. Indirect is het eigenlijk hetzelfde: als je met teveel bent grijpt de natuur vanzelf in en we zijn nu eenmaal onderdeel van de natuur. In zijn werk zoekt Cauty de grenzen van de maakbaarheid van de wereld op, eindigend in een volledige dystopie.

Cauty’s post apocalyptische diorama is al in Groot-Brittannië, (Noord-)Ierland én Tasmanië op veldtocht geweest en heeft er op diverse historische plekken van burgeroorlogen en sociaal-maatschappelijke strijd gestaan. Om een nutteloze oversteek over het kanaal te voorkomen omdat er mogelijk een nieuwe veldtocht wacht is de container bij ons op het parkeerterrein geland. We hebben op dit moment meer dan genoeg plaats omdat het afgeraden wordt onnodig te reizen en te verblijven. Straten en winkels zijn bijna leeg en restaurants, kroegen en musea tot nader order gesloten.

Fotografie: L-13 archive/ADP Riot Tour documentation

Het is wat je noemt een geluk bij een ongeluk dat de container van Cauty voor buiten bedoeld is en nu in de openbare ruimte, op het parkeer terrein waar normaal de gasten van ons restaurant parkeren, net naast het loket van onze FRIET en takeaway, is beland. Door de kijkgaten in de container kun je ademloos naar het monnikenwerk en de onuitroeibare wereld van Cauty kijken.

De bedoeling is dat de container op termijn een nieuwe bestemming zal krijgen. In de tijdelijke galerie in onze showroom zal binnenkort ook een tentoonstelling gewijd worden aan nieuwe creaties van Cauty en aan de reizen die de container al heeft gemaakt.

De container is dag en nacht te bewonderen door jong en oud!

<< terug naar nieuwsoverzicht

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven