Voortekenen – Naar Milaan

01-04-2017

01-04-2017

Als de voortekenen ons niet bedriegen wordt het weer een fantastische Salone. Zoals altijd is alles weer anders dan voorgaande jaren, behalve dat we weer boven op de meest onvindbare plek bij Rossana Orlandi te vinden zijn. Juist daarboven is het een geweldige plek omdat vrijwel iedereen die er komt écht voor ons komt. En dit jaar hebben we het rijk voor ons alleen, tenminste als het is zoals we hebben besproken, wat nooit helemaal zeker is in Milaan.

Rossana heeft ons gevraagd om dit jaar de presentatie nog wat chiquer te maken. Ze wil graag nieuwe en duurdere objecten presenteren. Die vraag sloot niet helemaal aan bij waar wij momenteel mee bezig zijn, maar ook niet helemaal niet. Dus hebben we er een draai aan gegeven.

   
Foto: Jérôme Galland

Heel chique zijn in elk geval de lampen voor Veronese die we eerder in het jaar hebben gepresenteerd, maar deze zijn dus niet nieuw. Om wat tegenwicht te bieden aan deze blinkende luxe presenteren we ook de ‘petflessenlamp’. Deze petflessenlampen vindt bijna niemand mooi, maar de enkeling die er warm voor loopt herkent de ongekende lol die de lamp tot in het kleinste detail uitstraalt. Om nog een beetje aan de goede smaak tegemoet te komen hebben we hem helemaal in blauw uitgevoerd. De petflessenlamp mag dan van wegwerpplastic gemaakt zijn maar voldoet door al de huisvlijt ruimschoots aan de dure-producten-wens.

Speciaal voor de Salone en om ultiem aan het verzoek van Rossana tegemoet te komen hebben we een kastje gemaakt wat bijna niemand nodig heeft, echt chique dus. Het kastje is gemaakt van de slechtste stukken van het NYC watertorenhout. Het wit uitgeslagen en gecraqueleerde oppervlak lijkt wel op de huid van een prehistorisch reptiel.

   

Ook met een patina alsof het de jaren heeft doorstaan is de eerste ovale tafel die wij maakten. De ovale vorm werd destijds met een touwtje en spijker afgetekend en met een decoupeerzaag gezaagd. Nu doen we dit met een CNC-machine. De tafel is bij ons teruggekomen omdat we sinds kort bijzondere objecten, die we ooit gemaakt hebben die veelal door verhuizen naar kleinere woningen dakloos dreigen te raken, een nieuwe bestemming proberen te geven.

De voor ons doen super-betaalbare precies-uit-één-plaat-printkastjes ontlenen dit jaar hun glans aan de schilderijen van de oude meesters die we uit het digitale beeldarchief van het Rijksmuseum Amsterdam hebben gehaald. Op exact hetzelfde moment rolde het eerste ‘oude- meesters-behang’ door NLXL uit de printer. Voor NLXL leggen we nu de laatst hand aan het meest luxe presentatiemeubel dat we ooit hebben gemaakt.

   

Enkele dagen geleden kwamen de eerste prototypes van een nieuw horloge van LEFF Amsterdam binnen. Gelukkig hadden we ervoor gekozen om eerst een veel duurdere automaat te maken in plaats van de goedkopere kunststof tube watch. Met de introductie van de ‘Royal Tube Automaat’ voldoen we volledig aan de behoefte van Rossana, behalve dat we op de Salone alleen nog prototypes kunnen laten zien.

Zo is er altijd iets en is het altijd achteraf anders dan gedacht en van tevoren denken we – elk jaar weer dat het fantastisch wordt!

 

[hr]

 

Download de volgende bestanden

Saloni Brochure High res. foto’s Prijslijst 2017
download download  download

Let op! Het bestand (.zip) met hoge resolutie foto’s is ~95mb.

[hr]

<< terug naar nieuwsoverzicht

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven