Vakantiehuizenproject Frankrijk

10-04-2016

Toen ik vier jaar geleden in de zomer vakantie Chateau de Mavaleix bezocht en Willem (de kasteelheer) mij het dal liet zien met de ruïnes van de molen, wist ik hem direct te melden dat het toch echt wel mijn plek was. Vanzelfsprekend was het niet te koop, maar elk bezoek daarna was aanleiding mijn natuurlijke eigendomsgevoel over te brengen. Gaandeweg werden we vrienden en werd het steeds vanzelfsprekender dat ik de ruïnes zou gaan renoveren, inrichten en verhuren. Voor mij een buitenkans omdat Willem me ter plaatse helpt met zowel de realisatie als de exploitatie en dat de huizen op een landgoed staan waar ik al volledig aan verslingerd ben. Er heerst en weergaloze sfeer rondom het kasteel, de mensen, de dieren en het eten. Voor Willem ook een mooie kans, omdat wij ons best zullen doen onze huizen en de plek als geheel zo goed mogelijk onder de aandacht te brengen.

   

   

Het idee om plekken voor de verhuur te creëren ontstond samen met Menno Doornbos. Als dit huis een succes blijkt te zijn zullen er meer volgen, maar allemaal anders. Het concept is juist dat elke plek en elk gebouw een nieuwe droom moet vervullen.

De huizen in het dal worden zo gebouwd dat je ook als je binnen bent onderdeel bent van de omgeving, het zijn ‘natuurhuizen’. We richten ze zeer comfortabel in, maar niet overdadig. ‘Eenvoudige luxe’ geeft misschien het best weer wat u kunt verwachten – eigenlijk gewoon wat we altijd maken. Als de huizen eenmaal af zijn zullen er op de site zeer nauwkeurige beschrijvingen van de huizen, de omgeving en de mogelijkheden komen.

We hebben de wat overoptimistische doelstelling de komende zomer de huizen af te hebben en dan ook te gaan verhuren. In deze rubriek zal ik zo nu en dan verslag brengen van de vorderingen.

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven