TADA TD

04-10-2016 in: Actueel

11-02-2016

Niets is zo erg als je enthousiasme onder stoelen of banken te moeten steken, maar vanaf vandaag mogen we eindelijk communiceren. We mogen het idee voor het TD gebouw in Eindhoven, dat we samen met Amvest hebben ontwikkeld, aan de grote klok hangen. Helaas niet omdat we als glorieuze winnaar uit de strijd zijn gekomen maar omdat we in een zenuwslopende spannende finale zitten, waarin we nog een paar weken hebben om de concurrent van ons af te schudden.

Vandaag is op initiatief van de gemeente de inspraakronde begonnen, waarin de buurtbewoners die rondom het TD gebouw wonen hun mening mogen geven over de twee overgebleven plannen. Nu hebben wij natuurlijk het beste plan, zonder overigens het andere plan gezien te hebben, maar het zou niet voor het eerst zijn dat we iets te optimistisch zijn. We hebben om te beginnen al een probleem; we weten nog niet exact wat we gaan bouwen.

Het plan van aanpak is, dat we het TD gebouw strippen en de verdiepingen in de drie vleugels als vrije kavels gaan verkopen. In een deel van de vleugel boven het parkeergebouw en langs de randen van het park zullen vrije sector huurwoningen komen. Het park zal rondom het TD gebouw worden doorgetrokken.

De vloeren van de vleugels zijn te koop zoals een traditionele vrije kavel, maar dan in de lucht met uitzicht over de stad en zonder naaste buren. Iedereen is uitgenodigd om zijn of haar droom te verwezenlijken, binnen de structuur van het bestaande gebouw.

Dus eigenlijk hebben we helemaal geen probleem, want we zijn er rotsvast van overtuigd dat we met en voor alle betrokkenen een prachtig project gaan realiseren. De meest groene, transparante, pluriforme organisch gegroeide, maar toch ook gedirigeerde woon- en werktoren ter wereld. Een volstrekt logisch plan alsmede een wereldprimeur! 

Lees hier het artikel in het Eindhovens Dagblad. 

<< terug naar nieuwsoverzicht

This post is also available in: EN