Storioni bij Piet Hein Eek

13-05-2022

Op vrijdag 3 juni keert het muzikale Storioni Festival terug bij Piet Hein Eek! Vorig jaar mochten we hen al ontvangen in onze werkplaats. Dit jaar trappen we af met een verrassingsconcert met persoonlijke favorieten van de musici, in het straatje van Piet Hein Eek om 17.00 uur. U kunt genieten van een lekker frietje van Friet van Piet Hein Eek. Ook kunt u alleen de avondconcerten bezoeken en eerst dineren in het Lobby Restaurant van onze kaart. Maak een reservering zodat u zeker bent van een tafeltje! 

“Na het tafelen zal er eerst muziek klinken van de Engelse componist Frank Bridge en de Hongaars-Britse laat-romanticus Emánuel Moór, en dan Beethovens heldhaftige en revolutionaire Derde symfonie ‘Eroica’ hier in een versie voor pianokwartet. Na een pauze  waarin verschillende ruimtes binnen het complex van Piet Hein Eek te bewonderen zijn, klinkt muziek van de Fin Sebastian Fagerlund en het wonderlijke sextet uit de opera Capriccio van Richard Strauss. Als afsluiting kunt u luisteren naar het Clarinettrio ‘pathétique’ van Michael Glinka, de profeet van de Russische muziek. Op de achterkant van het trio schreef Glinka ‘Ik heb de liefde alleen leren kennen door de pijn die ze brengt.’ Voor dit werk zet de Italiaanse pianiste Saskia Giorgini zich aan de vleugel, in 2016 winnaar van de internationale Mozart-competitie in Salzburg.”. 

Repertoire:
Frank Bridge – Divertimenti voor blaaskwartet H.189, nr.1-4
Emánuel Moór – Prelude voor cello en piano op.123
Ludwig van Beethoven – Symfonie nr.3 in Es gr.t., op.55, ‘Eroica’ voor pianokwartet
Sebastian Fagerlund – ‘Transient Light’ voor hoorn, viool, cello en piano
Richard Strauss – ‘Capriccio’ op.85 voor strijksextet
Mikhail Glinka – ‘Trio Pathétique’ in d kl.t., voor klarinet, cello en piano

Wilt u de Storioni Festival ervaring helemaal compleet maken? Blijf dan overnachten in één van de 13 kamers in ons hotel, waar u slaapt tussen kunst en design! Het complete programma en tickets hier


This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven