Piet Hein Eek ontwerpt voor Karmo

29-03-2016

Enige terughoudendheid hebben we altijd betracht bij het aannemen van ontwerpopdrachten voor fabrikanten. Deze keer was het echter wel heel aantrekkelijk. Een bedrijf met een rijke traditie en dat al decennia produceert, de wil en noodzaak heeft om nieuwe activiteiten te ontplooien en nog vlakbij ook!

Het is geen bedrijf waar iedere ontwerper op de stoep staat om zijn ontwerpen te slijten, in tegendeel – massief eiken zoals we dat van de reclames kennen. Maar wel een bedrijf waar je op de stoep staat als je van hout houdt, van produceren en productieprocessen. 

Er zijn twee collecties uitgekomen: één met gedraaide poten en stijlen die teruggrijpt op de eerste modellen die gemaakt werden en de ander rechttoe rechtaan, eenvoudig glad of grof zoals van ons verwacht mag worden. 

Al met al een project waar we trots op zijn omdat de meubelen op passende wijze een brug slaan tussen de traditionele meubelindustrie en de hedendaagse designgekte. Trots ook omdat ik hiervoor gevraagd ben. In de maand december zijn de meubelen te bezichtigen in onze showroom in Geldrop en Vanaf januari is het meubilair te koop.

      

   

   

      

Helaas moeten wij u mededelen dat Karmo per 15 maart jl. failliet verklaard is. We zijn nog aan het onderzoeken of de collectie op een andere manier op de markt gebracht kan worden.

 

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven