Peter is geland

11-10-2016

01-07-2016

 
Toen mijn carrière in 1993 aanving in de galerie Serieuze Zaken van Rob Malasch kruiste voor het eerst mijn weg met Peter van der Heijden. Later zou hij ervoor zorgen dat ik verschillende kunstopdrachten kreeg. Maar nooit kwam het werk en alles wat in de slipstream ervan mee komt samen. Peter ziet schoonheid in zaken die anderen niet zien en waaraan geen economische waarde wordt toegekend. Door het in een andere context te plaatsen opent hij ogen en ontsluit hij waarde voor anderen. 
 
In een tijd waarin bijna alles een commodity is, een rotwoord maar daarom juist goed in deze context, laat Peter de waarde van het schijnbaar waardeloze zien. In die soms op het eerste gezicht materialistische liefde voor spullen schuilt veel meer. Verzamelen en waarde herkennen heeft juist te maken met een gevoel van ongemak met het zo voor onze tijd kenmerkende klakkeloos consumeren. In het waardevol maken van het waardeloze kruisen onze paden figuurlijk en met deze expositie letterlijk en voelt het alsof Peter met heel zijn hebben en houwen bij ons is geland. 
 
In de Van Abbevitrine in onze galerie heeft de Tinguely plaatsgemaakt voor een mooie nieuwe selectie kunstwerken uit de collectie van het Van Abbemuseum, die Peter speciaal heeft uitgekozen voor zijn tentoonstelling. Het zal niet verbazen dat, ondanks de grote verscheidenheid van werken, waaronder die van El Lissitzky, László Moholi-Nagy, Bernd en Hilla Becher, Leo Gestel en Aernout Mik, deze toch naadloos aansluiten bij de tentoonstelling. 
 
 
 
 

<< terug naar nieuwsoverzicht

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven