PAN 2019 – 24 november t/m 1 december

20-11-2019

20-11-2019

Driedubbelluik. Creatieve vrienden

1. Marc en Reinoud

Reinoud van Vught en Marc Mulders zijn beiden schilders en goede vrienden en waren lid van de inmiddels weer uiteengevallen ‘Tilburgse School’. Sinds vorig jaar hangt zowel het werk van Marc als dat van Reinoud bij ons op de PAN. Is dat bijzonder? Enerzijds denk ik van wel maar eigenlijk ook van niet. Dat je met vrienden werkt en door te werken vrienden krijgt, ook al strandt een vriendschap soms ook door werk, komt veel voor maar blijft voelen alsof het een zegen is, normaal maar bijzonder dus!

2. Tokihiro en Willem

Een ander voorbeeld van een vriendschap door werk vormen de fotografen  Tokihiro Sato en Willem van den Hoed. Eerder dit jaar op de opening van de tentoonstelling van Tokihiro bij ons in de galerie ontmoetten ze elkaar. Willem nam Tokihiro mee door Nederland toen hij vervolgens Tokio bezocht was Tokihiro de gids. Willem gaf ook nog een lezing op de universiteit waar Tokihiro hoogleraar is.

3. Arsenio en Piet Hein

Enige tijd geleden maakte Arsenio Rodriguez een onderwaterwereld van petflessen en plastic dat hij in de loop der jaren bij elkaar heeft gestruind. Hij ziet kwaliteit in wat voor anderen rotzooi is. Door het ‘van niets iets maken’ zijn we geestverwant. Zijn werk inspireerde me om een waste art and design-tentoonstelling in onze voormalige galerieruimte te maken. Sergio Herman, een andere kunstenaar, vervulde met prachtige diners enkele avonden een hoofdrol tussen objecten gemaakt van afval.

Sinds 2016 presenteren we op  de PAN en brengen een klein stukje van onze wereld naar Amsterdam.  Het werk dat we laten zien is te zien in de catalogus (te downloaden als pdf) maar nog liever ontvangen we u op de PAN in onze ‘satellietwereld’.

PAN Amsterdam 2019
24 november t/m 1 december
Stand 85

> (opens in a new tab)”>Meer informatie >>

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven