Oktober 2008 – Graduation Design Academy

30-04-2016

Komt dat zien!

Presentatie Graduation Show 2008

Enkele jaren geleden al verwonderde ik me over mijn oude opleiding. Waar in onze tijd kwaliteit toevallig, bijna per ongeluk, kwam bovendrijven en er veel eindexamens waren die beneden de maat waren, lijkt het tegenwoordig wel alsof iedere student het vak doelmatig heeft geleerd. Een groot deel van deze sprong voorwaarts is in de afgelopen tien jaar onder de vleugels van Lidewij Edelkoort gemaakt.

De vraag van Lidewij om samen met Petra Jansen (van Studio Boot) haar laatste expositie in de hoedanigheid als directeur van de Design Academy in te richten was even eervol als uitdagend en leuk. Het concept was eenvoudig; het gaat om het werk van de studenten en de school! Dus: alles grijs en op een rijtje, ruimte bieden aan de veelheid van projecten, studenten, ideeën en de bijhorende chaos én hopen dat het niet al te veel opvalt dat er een hoop gebeurd is. Het werk van de studenten is dit jaar weer verrassend en mooi en vervult de hoofdrol, precies zoals we het voor ogen hadden.

    

Beker

Petra, die als docent werkt op de academie en dus iedereen kent, wat bijna een voorwaarde is om een dergelijke opdracht te volbrengen, kwam tijdens een gesprekje en passant op het lumineuze idee om de prijzen voor de René Smeets en de Melkwegprijs ook maar eens onder handen te nemen. Ik mocht een passende prijs bedenken. Ook deze prijs, een beker dus,  moest grote oren krijgen om het belang van de prijzen te onderstrepen en om goede sier te maken op de foto. Omdat de prijzen beiden even belangrijk zijn hebben we een beker met twee kanten gemaakt.

Het mag een mirakel heten dat de bekers gelukt zijn want ze zijn gemaakt zoals we de keramieken kannen maken: uit platte stukken klei in elkaar geplakt ondersteund door allerlei constructies. Maar het eindresultaat is uiteindelijk toch geslaagd!!!

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven