(Nooit) af

23-09-2016

01-06-2015

 

Een paar weken geleden zijn onze fotograaf Thomas Mayer en mijn vrouw Jeanine naar Mavaleix geweest om het interieur te fotograferen. Eindelijk is het af, althans heel ver af.  De laatste belangrijke elementen in het interieur zijn voltooid. In de ouderslaapkamer hebben we een Streeplamplichtinstallatie in de donkere kap gemaakt en in de eetkamer van “Le Four” is een stalen Oude Ramen Kast geplaatst. En de Camembertdekseltjes die Jeanine ooit op straat vond toen we een dag te laat naar een brocante markt gingen, zijn in een “Camembert schilderij” verwerkt.

We hebben meer dan 10 jaar gewerkt aan de Molen met een intermezzo van enkele jaren omdat we ons pand hadden gekocht in Eindhoven. De aanschaf en ontwikkeling van het pand waren erg spannend en enerverend. Maar door de ervaringen met de Molen had ik leren omgaan met processen die verre van onder controle waren wat enorm hielp bij het ontwikkelen van ons eigen pand. We zijn nu 10 jaar verder en dus heb ik enorm veel geleerd en het bouwproces in Eindhoven leverde zoveel verhalen op dat ik er maar een boekje over heb geschreven.

Ik leerde vooral dat je niet opeens geen controle meer hebt maar dat het een waanidee is dat je ooit “ alles onder controle” had. Eigenlijk is het andersom: je kan beter accepteren dat je toch niet de controle hebt over alles en vervolgens je energie stoppen in de kansen en mogelijkheden die zich aandienen. Iets wat ik, zonder dat ik me ervan bewust was, mijn hele leven al doe.  

Als we van te voren hadden geweten hoe lang het zou duren voor de vakantiehuizen in Frankrijk klaar zouden zijn en hoeveel energie en moeite er in zou gaan zitten, hadden we het naar alle waarschijnlijkheid nooit gedaan. Maar wat zijn we nu ongelofelijk blij dat het er staat, en het boekje, wat ik nu hierover aan het schrijven ben, wordt misschien nog wel leuker om te lezen.


Fotografie: Thomas Mayer / Wandschildering: Jan van der Ploeg

Klik hier voor meer foto’s. 

<< terug naar nieuwsoverzicht

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven