Nieuw voor Milaan 2014: byBorre x Piet Hein Eek

18-08-2016

01-04-2014

Persbericht

De welhaast ziekelijke neiging van Piet Hein Eek om materialen niet weg te gooien maar juist als uitgangspunt te nemen en daardoor van onschatbare waarde te laten worden, wordt ook gedeeld door Borre Akkersdijk. Door Akkersdijks expertise en creativiteit hebben hij en Eek samen een nieuw product kunnen ontwikkelen. Oude zijden stropdasstoffen zijn het uitgangspunt. 

In de magazijnen van Spazio Rossana Orlandi lagen van af het moment dat Rossana Orlandi de stropdassenfabriek inclusief personeel en voorraad overnam enorme hoeveelheden  zijden stropdasstoffen te verpieteren.  Die stoffen waren de aanleiding voor aanhoudende hersengymnastiek met als meest succesvolle uitkomst de stropdassenlamp. Om van hele gezeur van het selecteren van stoffen af te zijn heeft Piet Hein Eek alle stoffen geruild voor een unieke tafel en stoelen. En werden alle voorraden uit Milaan naar Eindhoven getransporteerd ”niet om te verpieteren.” Maar wat moest er dan wel mee gebeuren?

Toen Borre Akkerdijk eenmaal gestrikt werd om de bergen stoffen te komen aanschouwen  bedacht hij, geïnspireerd op zijn reis naar China, waar hij  gedwongen door de omstandigheden ook al confectiestoffen had gebruikt, een even eenvoudige als briljante toepassing.  

Het samenbrengen van gegeven materialen, productiemethodes en producten tot een nieuw product in een nieuwe context biedt de mogelijkheid op eenvoudige wijze een nieuw materiaal te creëren.   Akkersdijk laat twee rollen zijde, met daartussen vulling, quilten.

Bij de eerste testen is de vergelijking met de gewatteerde stoffen van byBorre snel gemaakt. De stropdaszijdes worden zorgvuldig uitgezocht op kleur, dessin en quilt patroon. Zonder verlies van zijde worden de combinaties aan elkaar gestikt, volledig afgebiesd en voorzien van een lederen label.

De eerste resultaten van de samenwerking worden  tijdens de Salone 2014 gepresenteerd op de plek waar het verhaal begonnen is: bij Rossana Orlandi.  

Vanaf dan ook te verkrijgen bij byBorre en Piet Hein Eek. 

Voor meer info: mail@byborre.com / info@pietheineek.nl

Salone del Mobile: 8 t/m 13 april

Spazio Rossana Orlandi

Via Matteo Bandello 14/16

20123 Milano

<< terug naar nieuwsoverzicht

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven