Maartje Frenken en Toon Laurense – ‘WITH YOU’ – 31 juli t/m 3 oktober 2021

29-07-2021

29-07-2021

Samen en apart leven en werken

Werken met kunstenaars en het maken van toonstellingen geeft altijd inspiratie, energie en stof tot nadenken. Een van de bijzonderste momenten is altijd als we het werk gaan hangen. Op dat moment ontstaat de tentoonstelling. Dit keer zijn we ruim een maand geleden op atelierbezoek geweest om naar het werk van Toon Laurense en Maartje Frenken te kijken. Ze wonen met het gezin in een landelijke omgeving en hebben daar naast hun woning één gebouw met twee ateliers gebouwd. Ze leven samen en werken apart, ieder in hun eigen atelier in hetzelfde gebouw. Man en vrouw, verschillende persoonlijkheden door de jaren vergroeid, alles samen meegemaakt en toch zo anders.

Links: Maartje Frenken, ‘Ranonkels’ en rechts: Toon Laurense, ‘JP meets PM’

Toen we het werk gingen hangen was dit wat mij betreft het belangrijkste moment; lukt het om de werken tot hun recht te laten komen? Maartje en Toon individueel als kunstenaars in volle omvang te tonen maar ook en misschien wel vooral hun samenzijn te laten zien en voelen.

Toen we op atelierbezoek waren bedachten we al dat we ook ouder werk wilden laten zien  zodat de bezoeker het werk in de context kan zien en de kunstenaar kan begrijpen. Maartje merkte op dat de meeste galeriehouders juist nieuw werk willen laten zien omdat dat beter verkoopt. Of dat zo is weet ik niet maar voor ons geldt dat we er vaak voor kiezen het werk in een bredere context te laten zien. Nu hangt het werk en ik kreeg het gevoel dat de tentoonstelling het samen leven en werken van Toon en Maartje zichtbaar en voelbaar maakt.

De tentoonstelling ‘WITH YOU’ is tot en met 3 oktober te zien.

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven