Lensvelt x Piet Hein Eek

23-10-2020

23-10-2020

Hans Lensvelt ken ik al eeuwen, enige tijd later ontwierp ik de collectie ‘made in the workshop’ die later door Hans in de collectie werd opgenomen. Nog niet zo lang geleden tekende ik een ‘made in the workshop-stoel’ met armleggers voor een project van Bart Vos voor het paviljoen van Nationaal Park de hoge Veluwe. Toen hier vraag naar kwam bedachten we de nieuwe telg te presenteren.

 

Echt nog veel langer geleden maakte ik mijn eerst aluminium stoel, kruk en tafel. We verkochten er een heleboel van aan het Museum of Modern Art in New York . De collectie is een van onze klassiekers. Overigens is het nooit het verkoopsucces geworden waar ik op rekende maar desondanks zijn er door de jaren heen steeds ontwerpen aan toegevoegd.  De laatste aanpassing die ik zelf deed was een blad van een laag smal tafeltje voorzien van gewone aluminium poten zodat Lieve, mijn oudste dochter, een bureautje onder haar raam kon zetten. Op de trap met het vederlichte tafeltje boven mijn hoofd bedacht ik dat het eigenlijk een fantastisch product was; demontabel, licht, mooi en met een lange en rijke geschiedenis.

Toen ik Hans polste of hij er wat in zag, anno 2020, midden in coronatijd, was hij gelijk enthousiast. Hij herinnerde zich zelfs nog dat ze lang in het MoMA hebben gestaan en we besloten niet alleen de ‘made in the workshop’ maar ook de ‘alu collection by Lensvelt’ te presenteren. Toen dachten we nog dat er, ondanks de toen geldende maatregelen, er een gezellige boel van te maken. Nu staat het toch bij ons in de showroom die gewoon open is en later maken we het wel weer echt gezellig.

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven