Lang leve onze producten!

01-11-2016

20-10-2016

Het is handig als je van tevoren weet dat je de lat hoog legt. Nu kwamen we erachter dat bijna alles in de showroom en winkel veranderen betekent dat het een grote chaos wordt. Niets staat meer op zijn plaats en bijna niemand weet waar we mee bezig zijn. Dit keer zijn we wel op tijd begonnen. Er heerste een overwegend goed gevoel bij de werkzaamheden en planning. Voor de verandering was ik zelf het meest sceptisch. Twee dagen voordat de DDW start, begint er lijn in te komen en blijkt dat het goede gevoel waarmee iedereen heeft gewerkt niet misplaatst was. 
 
De grootste klus was het volledig opbouwen van een interieur dat we in 1998 hebben gemaakt en dat nu door een verhuizing werd aangeboden. Het wederopbouwen was op voorhand een irrationele actie omdat niemand precies dat specifieke interieur nodig zal hebben. De reden om toch te investeren in iets, wat bijna een gebouw in onze showroom is, was dat we steeds vaker de vraag krijgen of we objecten van klanten willen terugnemen om een nieuwe eigenaar te vinden. Vaak zijn het objecten die we in opdracht van klanten voor hun werkomgeving hebben gemaakt. Het interieur van de filosoof Jos Kessels, met de speciaal voor hem vervaardigde ovale ruwe vurenhouten tafel en roesvrijstelen bureau met losse ladeblokken, wordt geflankeerd door communicerende ramenkasten die we maakten voor professor Tissen en een strip tafel vitrine die we speciaal voor Gerrit de Jager vervaardigden. Lang leve onze producten!  
 
Het recyclen van onze eigen producten is misschien wel het meest bijzondere verhaal van deze DDW. Maar dit neemt niet weg dat de inspanningen op nagenoeg alle terreinen waar we actief zijn niet ook bijna mythische vormen aan hebben genomen. De petflessenlampen die we gemaakt hebben en die wij morgen in het restaurant gaan ophangen zijn commercieel al even irrationeel als de weeropbouw van het filosofeninterieur. Lang niet iedereen vindt ze mooi en ze zijn bijna niet inpasbaar in een interieur. Desondanks is er nu al een kleine schare fans die niet kan wachten tot dat de invasie van de vloot petflessen ruimteschepen in het restaurant een feit is.
 
 
‘De nieuwe keuken’
 
Ook zal er vrijdagmiddag of -avond een nieuwe keuken in de showroom worden geplaatst (de naam van de keuken is de nieuwe keuken). Deze keuken is eigenlijk geen ontwerp in de zin dat er een logische gedachte achter zit. Het is veel meer een opstapeling en het aan elkaar plakken van functionaliteiten, kleuren en materialen. De keuken als een object, getekend om juist geen eenduidig beeld te creëren.  
 
 
Kubus sloophouten tegel kasten
 
De kubus sloophouten tegelkasten zijn gemaakt van tegeltjes zoals we deze in april tijdens de Salone in Milaan hebben gepresenteerd. Dit keer zijn de tegels echter vierkant en de kasten dus ook. De kubussen met drie lades of één deur kunnen  naast- en op elkaar gestapeld worden. De verborgen greep, die we voor de enorme balkenkasten geïntroduceerd hebben, blijft door de voegen van de tegels nagenoeg onvindbaar.
 
Tegelkubus kast in sloophout
 
Serie oudelampenkapjeswaxinelampjes
Nadat in april bleek dat de oudelampenkapjeswaxinelampen goed verkochten hebben we een enorme voorraad oude kapjes gekocht. Het leeuwendeel hiervan laten we nu zien. Soms is het er maar één, soms enkele en een enkele keer zijn het enkele tientallen stuks. Het is een, voor ons doen, grote oplage unieke producten .   
 
 
NYC watertonnen meubelen
 
We konden niet wachten met een project dat nog een project moet gaan worden. Samen met Diederick Kraaijeveld hebben we een container met watertonnenhout uit New York laten komen. Hij gaat er schilderijen mee maken en wij meubelen. We gaan het werk vervolgens gezamenlijk in de showroom, waar onze meubelen normaal te zien zijn, presenteren. Een hoop transport, zou je denken, maar het is de bedoeling om de meubelen vervolgens in New York te laten maken zodat het hout, wat nu steevast weggegooid wordt, lokaal hergebruikt wordt. 
 
 
Toen we de container met hout eenmaal binnen hadden kon ik niet wachten  om ermee aan de slag te gaan. De tonnen worden voor een groot deel van cederhout gemaakt, een houtsoort die zeer vocht- en weersbestendig en heel licht van gewicht is. Kortom, een ideaal materiaal om constructies op daken te maken. 
 
De even-breed-en-dik-tafel en -stoelen, gemaakt van eiken, die we in april lanceerden, krijgen nu een ceder broertje in de vorm van een fauteuiltje. De breedte van het hout is nagenoeg de dikte van de balken waardoor het patine van de tijd op de daken nog zichtbaar is. Ook maken we een dressoir van de ceder balken door de in maat variërende balken als uitgangspunt te nemen en elke kast hierop aan te passen gooien we zo min mogelijk weg.  

<< terug naar nieuwsoverzicht

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven