Isabella Köln

14-05-2020

15-05-2020

Jaren geleden kwamen Christof en zijn vrouw Isabella bij me langs met de vraag om iets voor hun winkel te maken. Isabella had altijd aan de zijde van Christoph gestaan toen hij zijn eigen zaak had en nu wilde ze graag zelf gaan ondernemen. Samen zijn ze ‘Isabella Glutenfreie Patisserie’ begonnen. Het is best bijzonder om een carrière op te geven en om een nieuwe carrière en beroep op te pakken.

Sinds onze eerste ontmoeting is zijn er in Duitsland diverse Isabella-vestigingen geopend en ontwerpen en maken wij een deel van het interieur. Eigenlijk wordt dit bij iedere nieuwe winkel steeds meer. Voor de nieuwste winkel in Keulen heb ik ook meegedacht over de indeling. Toen de winkel haar deuren opende  moesten deze gelijk weer gesloten worden in verband met de ontwikkelingen rondom het Corinavirus. Er zijn hierdoor alleen nog maar foto’s van de winkel zonder klanten.

Wat heel logisch lijkt maar heel anders was is dat het hogere voorste deel van de winkel met de lange balie eigenlijk veel kleiner was. Door het hoge deel te verlengen is er veel meer ruimte voor de verkoopbalie waar het prachtige en lekkere gebak en brood geëtaleerd wordt. Door de voorste ruimte te vergroten wordt de winkel veel gastvrijer. De winkels zijn duidelijk herkenbaar maar we kiezen ervoor om iedere winkel helemaal opnieuw te bedenken en in te richten. Er is dus geen enkele dezelfde Isabella!

Een paar maanden geleden was ik met Christof in München waar ze binnenkort ook een vestiging gaan openen. We hadden wat tijd over en bezochten een museum voor moderne kunst; Christof is ook een kunstliefhebber. In de taxi spraken over de kinderen. Christofs zoons zitten beiden in de zaak en hij vertelde dat één van hen het plan heeft om nog veel meer winkels te openen. Ook vertelde hij dat ze over ‘Isabella’ vaak discussies hadden. Het argument dat hij het wel wist omdat hij al ondernemerservaring had gold niet want ze hadden geen van allen ervaring op het gebied van bakkerswinkels. Ik realiseerde me toen dat het dus een familiezaak is die door vader moeder én kinderen wordt opgebouwd! En niet zoals meestal door de volgende generatie wordt overgenomen.

Fotografie: Thomas Mayer

Klik hier voor de winkelinrichting van Isabella Düsseldorf (2015).

<< terug naar nieuwsoverzicht

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven