Hier komt Piet Hein Eek

23-11-2016

23-11-2016

Het is alweer enkele weken geleden toen de documentaire “Hier komt Piet Hein Eek”, gemaakt door documentairemaker Niek Koppen, in première ging. De documentaire beslaat de periode vanaf het moment dat we naar ons nieuwe pand in Eindhoven verhuisden tot de afgelopen zomer, een periode waarin er enorm veel gebeurt is en ook heel veel is bereikt.

Ik heb van verschillende kanten kritiek gekregen op de film, deze zou onvoldoende belichten wat we allemaal bereikt hebben en daarmee mij te kort doen. De kritiek kwam van vrienden, mensen die mij respecteren en van me houden. Geen lofzang dus, maar een verslag waarin ook het scheiden van mijn vriend en compagnon Nob Ruijgrok op indringende wijze is vastgelegd.

Het beeld dat ontstaat is niet altijd even gunstig voor mezelf, de werkelijkheid was vaak meer genuanceerd. Maar door de kritiek realiseerde ik me hoe goed de film van Niek is. Het gaat over mij en de diepste motivatie om te creëren en ook over mijn allesomvattende geloof dat je alleen goed kunt functioneren als je in een omgeving bent waarin je je als een vis in het water voelt.

Het creëren van die omgeving, zowel in Eindhoven als in Frankrijk, en het afscheid van Nob, die niet meer gelukkig was in mijn ideale omgeving, houden allemaal verband met het creëren van voorwaarden om te presteren en niet met het vastleggen van de prestaties zelf. Gelukkig maar! 

Klik hier om de uitzending te bekijken. 

<< terug naar blogberichten

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven