Een stuk in de Financial Times

08-04-2022

Kortgeleden had ik Adriaan aan de lijn. We hadden het over hoe het allemaal gaat. De verkoop en productie, het belangrijkste deel van het bedrijf, lijkt onder controle. Nu we corona achter ons hebben gelaten is onze grootste zorg om gasten naar het hotel te krijgen en het nieuwe restaurant in de lobby te laten draaien.

Toen we in oktober 2021 het hotel openden en pers hadden uitgenodigd, moesten we dicht voordat we de pers hadden ontvangen. Het momentum om aandacht voor onze grootste prestatie ooit te krijgen lijkt wat verloren. Nu is het plan om voor de zomer, als het Grand Café in de straat opengaat, in één keer heel veel aandacht te genereren en in de tussentijd individueel journalisten uit te nodigen. Voor ons is dit een heel nieuw probleem want het enige wat eigenlijk altijd vanzelf gaat is persaandacht krijgen. Adriaan reageerde met de opmerking dat hij zou gaan mailen om een stuk in een krant te krijgen. Vrijwel direct daarna kreeg ik een mail dat de Financial Times een stuk wilde schrijven en werden we in contact gebracht met journaliste Helen Barrett.  

Dit weekeind is er naar aanleiding van de opening van het hotel een groot artikel over onze plek gepubliceerd. Helen Barrettt beschrijft onze ontmoeting en haar ervaringen op onze plek en in de stad. Het is een hele eer en super bijzonder dat we zo’n groot stuk in de Financial Times krijgen. We krijgen door Adriaan toch weer de aandacht die we gewend zijn maar vanzelfsprekend is het dit keer niet en de waardering ervoor is des te groter.

Ons grootste probleem is inmiddels ingehaald door een groter probleem; We dachten dat we een energiecontract hadden maar dat bleek tot mijn grote verassing niet het geval. Dus zijn de rekeningen voor energie extreem hoog. Zó hoog dat ik even dacht: hoe moeten we dit nu weer verdienen? Gas valt voor ons nog wel mee omdat we enkele jaren geleden een soort super-deluxe briketten kachel hebben gekocht waarmee we ons eigen afval stoken. De huurders gebruiken wél gas en stroom is voor ons allemaal schreeuwend duur geworden. De plannen wijzigen dus weer: we gaan zo snel mogelijk zonnepanelen leggen en we schaffen nog zo’n super-deluxe houtvergasser aan. Zo heeft elk nadeel wel zijn voordeel want vermoedelijk zeggen we over een tijdje dat ook deze crisis vooral veel goeds heeft gebracht. In het bedrijf is het zuinig omgaan met energie opeens bij iedereen aandachtspunt nummer één, wat op zich al super positief is!

We gaan eerst zonnepanelen leggen en de ketel plaatsen en dus later (na de zomer ergens) het Grand Café te openen. Dat is helemaal niet zo erg want de zomer was tot op heden niet onze beste periode met het restaurant. Door de opening van het Grand Café te verschuiven kunnen we ons volledig richten op het hotel, het lobby restaurant, dakbar en de bistro en hebben we een steuntje in de rug gekregen door het fantastische stuk in de Financial Times. Ook dat lijkt eigenlijk best een goed idee!

In het stuk van de Financial Times worden verschillende objecten en projecten beschreven. Hieronder kunt u meer informatie vinden.

De afvaltafel in sloophout, 2001

De afval afval organische tafel 40×40, 2021

Pop-up production store items

Through the factory corridor windows, visitors can watch him and his team at work. As they wander among the homewares, fashion and antiques in the galleried design superstore, they can look down on the factory floor where carpenters and ceramicists are busy with wood and clay. As Eek describes it: “I want you to stand next to the products, then look through to the workshop where they are made.” (Bron: Financial Times)

U bent van harte welkom om langs te komen in onze showroom op Halvemaanstraat 30 te Eindhoven, of bekijk onze webshop hier.

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven