Een koffietafelboek dat je ook kan lezen

16-08-2018

16-08-2018

Kinderen zijn soms een zware bevalling (vaak na een makkelijke zwangerschap). Boeken maken is gewoon zwaar, het proces ernaartoe loodzwaar en de bevalling zelf nog zwaarder. Gelukkig, als je de twee echt vergelijkt, stelt een boek toch niet veel voor. Maar nu we bijna klaar zijn met BOEK 2 en gelijk doorgaan met BOEK 3 voelt het anders. Heel anders; als een heuse bevalling.

Suzanne heeft bijna twee jaar onafgebroken aan de boeken gewerkt. Materiaal verzamelen, de juiste informatie erbij zoeken, foto’s vinden in de wirwar van ons archief, selecties maken en mij achter mijn vodden aanzitten om de teksten te schrijven. Toen we begonnen wisten we niet eens of ik de teksten wel zelf zou schrijven. Dit werd pas gaandeweg het proces duidelijk. Zo hebben we in de loop van de tijd best een hoop aangepast aan wat in werkelijkheid mogelijk was.

En nu is BOEK 2 bijna daar. Petra van Studio Boot heeft het grafische werk zo goed als afgerond dus het boek kan binnenkort naar de drukker. En is het gelukt? Een spannende vraag. Ik heb zelf het gevoel dat het een koffietafelboek in schaapskleren is. Het past goed, heeft dikte, veel plaatjes en is leuk om in te kijken maar het bevat ook hele serieuze informatie. Informatie die het mogelijk maakt om te begrijpen wat, hoe en waarom we maken wat we maken en doen wat we doen. Zowel op het gebied van de individuele ontwerpen als met betrekking tot de bedrijfsvoering en filosofie biedt het boek het inzicht dat er nu is.

Zou ik het boek zelf kopen? Ik denk het wel. Ik moet denken bij deze vraag aan een van de beste boeken die ik ooit heb gelezen ‘Ons feilbare denken’ van Daniel Kahneman. Ik kocht het boek (zonder plaatjes) voor € 9,95 op Schiphol. Toen ik het uit had dacht ik, dit is de beste deal die ik ooit heb gehad. Het boek is vuistdik en alle kennis van Kahneman, die al op leeftijd is, staat erin. Een heel leven denken op het hoogste niveau en begrijpelijk geformuleerd voor nog geen tientje! Nu wil ik op geen enkele manier het vergelijk met deze man maken, behalve dan dat onze boeken dezelfde insteek hebben; het delen van kennis en inzichten. Het is wellicht wel een wat ijdele gedachte want wie gaat er nu een koffietafelboek lezen?  

Klik hier voor meer informatie over onze boeken en de beschikbaarheid.  

   

  

<< terug naar blogberichten

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven