Eek en Dekkers

14-09-2016

10-12-2014

Van het eerste stoeltje gemaakt van lucifers, draad en een chirurgenmesje, niet groter dan de nagel van een duim, tot de herontwikkeling van een oud industrieel gebouw waarin tien gezinnen gaan wonen. Alleen de maat is veranderd, maar nog steeds werken we met respect voor wat er al is en maken we gebruik van de kansen en mogelijkheden die zich aandienen. Vanaf het allereerste begin tot aan de dag van vandaag is dat bij alles wat we doen het uitgangspunt geweest.

De ontwikkeling van ons eigen pand heeft ons en anderen op het idee gebracht meerdere gebouwen onder handen te nemen, om groter te denken, gebruikmakend van dezelfde eenvoudige pragmatische benadering. Op dit moment werken we aan vier projecten en staat er nog van alles op stapel. Naast dat onze nieuwe locatie tot tal van nieuwe activiteiten en projecten heeft geleid, heeft het ook een toeloop van werknemers met andere vaardigheden veroorzaakt.

Eén van hen was Iggie Dekkers, een jonge architect die enkele weken voordat we open gingen, toevallig bij ons kwam binnenlopen, de deuren schilderde, elders als echte architect een baan vond en gelukkig weer terugkwam om aan de CNC-machine en de tot dan toe sporadische bouwkundige projecten te werken. Omdat we opeens een architect in dienst hadden waren we in de gelegenheid de kansen die zich aandienden met twee handen aan te grijpen.

In de praktijk bleek dat Iggie goed in de cultuur van het bedrijf past, ze blijkt zich van nature niet te beperken tot één onderdeel van het proces, maar beschouwt het hele proces van idee tot de oplevering als het hare. Om deze bijna natuurlijke match te vieren en om de aanvullende en bijzondere kwaliteit recht te doen hebben we besloten een bedrijf op te richten: Eek en Dekkers BV.

<< terug naar nieuwsoverzicht

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven