Decor Youp van ‘t Hek

14-04-2016

Een tijd terug werd ik gebeld door Youp of ik het decor voor zijn nieuwe theaterstuk ‘De Schreeuwstorm’ wilde ontwerpen. Het was de tweede keer dat ik een decor moest ontwerpen, eerder heb ik voor Johan Simons van Het Zuidelijk Toneel ontwerpen gemaakt. Toen waren het objecten, nu was het een volledig decor.

   

De eerste ontmoeting met Youp was vooral bedoeld om te kijken of we met elkaar door een deur konden. Kort daarna belde Youp me op dat de paarzang nu maar eens afgelopen moest zijn en dat het tijd was om te beginnen. Na gesprekken over de inhoud van het stuk, en allerlei aanverwante zaken, heb ik een try-out bezocht en het concept bedacht en tekeningen gemaakt.

Vervolgens zijn we aan de gang gegaan en bleek het allemaal toch wel ingewikkelder te zijn dan aanvankelijk gedacht. Eenmaal klaar was het anders dan Youp had verwacht. Het leuke was dat dit helemaal niet tot paniek heeft geleid en dat we, door de oorspronkelijke uitgangspunten, te bekijken al snel tot de conclusie kwamen dat we met een paar veranderingen toch het beoogde beeld konden realiseren.

In de problemen die er rezen, bleken Youp, zijn impresario Hans en eigenlijk het hele team opbouwend, luisterend en op zoek te zijn naar oplossingen. Hierdoor is het op een leuke manier allemaal alleen maar beter geworden. Stephan, die voor ons het project heeft uitgevoerd, heeft met een enorme inzet, toewijding en kwaliteit alles tot een goed einde weten te brengen. 

Het decor zelf kunnen we pas op de website laten zien als de voorstellingen voorbij zijn, dus dat wordt “uitverkochte kaartjes” bemachtigen. Vanzelfsprekend is de voorstelling veel leuker dan het decor.

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven