De derde oplage van BOEK

21-09-2016

06-05-2015

In BOEK worden de eerste dertien jaren van het ontstaan van het merk Piet Hein Eek en het bedrijf Eek & Ruijgrok in woord en beeld verteld. Het boek begint met het eerste kastje van luciferhoutjes die ik op mijn zolderkamer maakte toen ik 13 was, en de sloophouten kasten die ik maakte voor mijn examen. Vervolgens vertelt het BOEK over de belangrijke momenten, de verhalen achter de vele ontwerpen, het inrichten en onze projecten. Het wordt duidelijk dat al deze ontwerpen en projecten steeds vanuit de mogelijkheden die op dat moment voorhanden waren ontstaan zijn. De beschikbare materialen, technieken en vaardigheden (ambachten) vormen het uitgangspunt voor de creaties. Op pragmatische wijze en “met boerenverstand” worden kleine en grote oplossingen bedacht. Alles wordt eigenlijk heel normaal en voor de hand liggend gerealiseerd. In een wereld waarin het bijzondere als ultiem doel wordt gezien, is het normale daarom misschien wel heel bijzonder. Deze benadering resulteert, al dan niet door toeval, in een gestage groei en volwassenheid van het bedrijf.

In BOEK wordt de eigenzinnige, generalistische, bijna anti-specialistische benadering niet benoemd maar wordt deze wel duidelijk uit de verschillende anekdotes en momenten die beschreven worden. Deze eerste periode kan gezien worden als de naïeve periode, waarin alles behalve het bewustzijn over de bijzondere manier van denken en doen in het bedrijf aanwezig was en vormt de opmaat naar een vervolg. 

Pre-order 

Op 20 mei komt de derde druk van BOEK uit en is vanaf dat moment verkrijgbaar in onze winkel. De 10.000 exemplaren van de 1e en de 2e druk zijn volledig uitverkocht. Gelukkig kunnen we iedereen die net naast het net viste weer voorzien van een exemplaar. Hoewel de inhoud vrijwel gelijk en onverbeterd is, hebben we het boek wel een nieuwe kaft gegeven.

De eerste 200 exemplaren worden gesigneerd door Piet Hein Eek.

 

<< terug naar nieuwsoverzicht

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven