DDW 2014: Werken voor (NLXL, LEFF amsterdam, More Eyewear)

09-09-2016

15-10-2014

In de loop der tijd heb ik al voor een heel aantal bedrijven ontwerpen gemaakt die met wisselend succes op de markt zijn verschenen. De eerste jaren maakte ik met regelmaat de grap dat wanneer je met mij samenwerkt, de kans dat je failliet zou gaan aanzienlijk is. Statistisch gezien was dat zeker geen loze opmerking. Inmiddels zijn er ook wat successen aan te tonen. Door schade en schande wijs geworden dus.

Eén van de successen was het sloophouten behang wat meer met mijn reputatie dan met mijn ontwerpkwaliteiten te maken had. Van dat behang zijn er voetbalvelden tegelijk verkocht. Voor Rick Vintages van NLXL, van het behang dus, hebben we nu een plywood-print meubelcollectie bedacht. Hij was ook degene die Arno Ruijzenaars van LEFF Amsterdam erop attendeerde dat het noemen van mijn naam in sommige gevallen als de voet tussen de deur van een Jehova’s getuige is: je komt overal binnen.

Arno vroeg me een klokje te bedenken. Nu maak ik alleen een ontwerp als ik er zelf een goed gevoel, maar vooral een goed verhaal bij heb. Het klokje werd een buis, waar je je eigen klok omheen kon bouwen. Zonder dat het klokje ook echt in een behuizing hoeft is het dankzij LEFF een juweeltje geworden. Een extrusie buis met tijdsaanduiding is de basis voor de “Tube-series.” Dit extrusietijdsaanduidingsprofiel was zo voor de hand liggend dat Arno na mijn eerste presentatie langdurig het internet heeft afgestruind, of het niet al bestond.

Hetzelfde overkwam Jaap Bloemer, zoon van Piet Hein Bloemer die een van onze klanten was. Jaap zit nu nog steeds op en aan het meubilair dat wij bijna twintig jaar geleden voor zijn vader maakten. De bril die ik bedacht (hij zit in de brillen), of liever gezegd het concept, was eveneens dermate voor de hand liggend dat ook hij geruime tijd op internet naar “plat stalen monturen in twee delen die het glas omsluiten” heeft lopen zoeken. Eveneens onvindbaar. Dus allemaal nieuwe krukken, klokken en brillen en nu hopen dat het voor de wind gaat!

Voor NLXL LAB 
 
Voor LEFF amsterdam
 
 
 
Voor More Eyewear
 

<< terug naar nieuwsoverzicht

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven