DDW 2014: Samenwerken (Floris Wubben, Borre Akkerdijk en Marc Mulders)

10-09-2016

15-10-2014

In onze fabriek gebeurt van alles. Een van de meest opmerkelijke zaken is wel dat er bijna continu samenwerkingsverbanden met andere ontwerpers en kunstenaars ontstaan. Dit jaar presenteren we tijdens de DDW drie projecten.
 
De Hamerschaal met Floris Wubben is ontstaan tijdens de vorige DDW uit een eerste enthousiaste ontmoeting. Het begon er mee dat we klei in een garagepers andersom zouden persen en eindigde met wat je bijna een circusact kan noemen: het met een grote hamer op een stamper slaan waardoor er slag na slag een schaal uit de mal wordt geslagen. 
 
Borre Akkersdijk overwon enige reserve met betrekking tot het werken met bestaande materialen toen hij de enorm hoeveelheden zijden stoffen onder ogen kreeg en toevallig net een machine tegen het lijf was gelopen waar hij prachtig mee kon quilten. Na de dekens, die we al eerder hebben gelanceerd, zijn nu ook kussens en kleding aan het project toegevoegd.
 
Met Marc Mulders heb ik niet voor het eerst iets samen gemaakt. Zijn schalen moesten ergens aan en in opgehangen worden, liefst in een constructie, even edel en etherisch als de schalen zelf. Ik bedacht voor Marc een nieuwe manier van construeren: volledig geponst en met de hand gevouwen. De kooien zijn aan elkaar te koppelen, enorm sterk en sluiten de schalen van Marc niet op, maar maken het mogelijk dat de schalen vrij kunnen worden opgehangen. 
 
Met Floris Wubben 
 

Met Borre Akkersdijk

Met Marc Mulders

<< terug naar nieuwsoverzicht

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven