Corona Roze. Twintig jaar crisis!

25-05-2020

25-05-2020

Het begon allemaal toen we in 2000 een CNC-machine (computergestuurde frees) kochten. Hij was nog niet geleverd of er boorden zich twee vliegtuigen in de Twin Towers en het was crisis. De Westerse wereld raakte ondergedompeld in angst voor terrorisme, polarisatie en dit resulteerde zelfs een paar oorlogen in het Midden-Oosten. Vanzelfsprekend was de impact enorm en de hele wereld werd in een economische crisis meegesleurd.

Eigenlijk viel het in Europa en vooral de noordelijke landen erg mee. Maar weinigen verloren hun baan en er was maar heel kort sprake van een stagnatie. Mensen klaagden echter steen en been. Ik bedacht, geïnspireerd door al het geklaag, ik maak met die mooie frees hele goedkope meubels die door de klanten zelf in elkaar gezet worden. De klanten bleken echter niet zo arm als ze zelf dachten en kochten vooral kant en klare tafels en stoelen. De ‘crisis collectie’ was geboren en is sindsdien niet meer weg te denken uit ons assortiment.

De Kredietcrisis in 2010 was aanleiding om de collectie uit te breiden met producten die nog goedkoper en eenvoudiger geproduceerd konden worden; heel toepasselijk want de bankencrisis had bij ons ook een veel grotere impact dan de voorgaande heeft gehad.

En nu vieren we ter gelegenheid van de derde crisis een twintigjarig jubileum! We hebben alle crisis- en aanverwante meubelen die we de afgelopen twee decennia hebben gemaakt boven water getoverd en Corona-roze gespoten!

Omdat ondernemen en leven tegenwoordig grotendeels op afstand geschiedt zijn we aan een reeks filmpjes begonnen om onze producten en het maakproces te laten zien. Misschien, of misschien wel juist, zijn deze filmpjes aanleiding om ons ook in het echt te bezoeken en te zien waar de producten bedacht, gemaakt en getoond worden.

Lang leve crises, op naar 2030!

Artikelen Corona Crisis Collectie

Bij interesse in één of meerdere artikelen uit bovenstaand overzicht, neem gerust contact met ons op. 

De winkel is iedere dag geopend (gesloten op Eerste en Tweede Pinksterdag). 

M: info@pietheineek.nl 
T: 040-2856610

<< terug naar nieuwsoverzicht

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven