Bakkerswinkel

17-09-2016

01-03-2015

Ik heb het even nageteld: afgelopen maand was het de tiende Bakkerswinkel die we opgeleverd hebben. Opgeleverd is een groot woord, want het kan beter omschreven worden als een proces van ingebruikname. In 1997 kregen we de eerste opdracht om meubels te maken voor de toen nog enige Bakkerswinkel van Piet Hekker in Zoetermeer. In de lange periode waarin we samenwerken hebben we het er wel eens over gehad dat het voor Piet misschien best de moeite waard zou zijn om het eens met een andere interieurontwerper te proberen. Dat is ook wel geprobeerd, maar gelukkig bleek dat wat altijd als vanzelf goed ging, best bijzonder is. 
 
De Bakkerswinkels hebben de afgelopen decennia velen anderen geïnspireerd vergelijkbare concepten te ontwikkelen. Als paddenstoelen zijn er klonen uit de grond gestampt. Gelukkig is elke Bakkerswinkel anders: de plek, het gebouw, de mensen die er gaan werken en het moment van opening bepalen elke keer een nieuwe en andere winkel. De houding, denkwijze, mentaliteit, smaak en de karakters van de betrokkenen zorgen ervoor dat er een soort rode lijn ontstaat. Nu wilden we een winkel maken die opnieuw nog beter en mooier is dan de voorgaande, een feestje om te bezoeken en te genieten. Deze Bakkerswinkel voelt niet meer als een lunchroom maar zoals een restaurant. 
 
We hebben van alles speciaal voor deze nieuwe inrichting ontwikkeld: banken, handvouwlampen, een hekwerk, een koperen bar, en een in-elkaar-schuif-twee-kleuren-kast, allemaal super eenvoudig om binnen budget te blijven maar daardoor misschien wel veel mooier (duur is zeker niet altijd mooi). Piet gaf me het mooiste compliment wat ik in tijden heb gehad: de speciaal gemaakte Boomstamtafel uit één schaaldeel vindt hij de mooiste tafel die hij ooit van me gezien heeft. 
 
Samen het mooiste maken en het beste doen wat mogelijk is geeft een onbeschrijfelijk geluk. En het leuke is dat je dat geluk in de Bakkerswinkel kan voelen en delen.
 
De nieuwe Bakkerswinkel is te vinden op het volgende adres: Oostplein 223a in Rotterdam. 
 
Thomas Mayer heeft weer schitterende foto’s gemaakt van het project. Klik hier voor meer van zijn foto’s.
 
 
 
    
 
 

Fotografie: Thomas Mayer

<< terug naar nieuwsoverzicht

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven