7 november 2010 – Tentoonstellingsruimte Menno Doornbos

23-05-2016

Opening: De tentoonstellingsruimte / Menno Doornbos

Gelukkig hadden we bedacht dat het zinloos zou zijn om tijdens de opening van het pand met een heuse tentoonstelling van start te gaan. Eigenlijk dachten we in december van start te gaan met de eerste echte tentoonstelling maar ook dat hebben we uitgesteld. Het wordt januari, dan hebben we wat meer tijd om de ruimtes helemaal klaar te maken. Guido Geelen zal met een expositie van prachtig nieuw werk het spits afbijten. Tegelijkertijd willen we op de eerste verdieping een tentoonstelling maken waarin een voorproef gegeven wordt op de komende periode. 

Dit is een vrij ambitieus plan. We moeten in een vroeg stadium al zoveel mogelijk mensen waar we mee gaan werken mobiliseren, wat een hele kluif blijkt, ook al zijn we er al lang geleden mee begonnen. Het leuke is dat we kunstenaars op bezoek krijgen die komen kijken of wat ze doen bij ons past. Het hele concept klopt dus niet met hoe het normaal gaat. De expositieruimte is onderdeel van een veel groter gebeuren. Daar gaan we wel echte klassieke exposities maken. In het pand gaat de kunst op in de andere activiteiten. Zo ontstaat er hopelijk voor iedereen een spannend gebeuren.  

Toch was er tijdens de opening al van alles te zien, een soort mix van bijzondere objecten, geen samenhangende presentatie maar wel al behoorlijk wat prachtige werken. Je kon al voelen dat in het pand de mix tussen verschillende disciplines zoals vormgeving, spullen, kunst, eten en nog veel meer vanzelfsprekend tot stand komt maar juist ook spanning oproept. Op dit gegeven zijn we nu aan het voortborduren.

      

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven