25 mei 2012 – Een vergeten nieuwtje

09-07-2016

Voor het BBIE, een club mensen die zich vooral bezighoudt met merkenrecht en intellectueel eigendom, was er in het kader van een teambuildingsdag. Tal van bijzondere lezingen door kunstenaars waren bedacht, maar ze stonden erop in plaats daarvan een nep Eek te mogen maken. Ik zag het al helemaal voor me: zo’n groep intelligente mensen waarvan er enkelen ook handig zijn en vervolgens, al ergerend over de onhandigheid van hun collega’s, de objecten in elkaar timmeren.

Bezweet en afhankelijk van het resultaat triomfantelijk, wordt er vervolgens in twee groepen het glas geheven. De handigen en onhandigen zijn voor eens en altijd gemarkeerd. Kortom, ik zag het niet zitten. Totdat ik bedacht dat als Terts Brinkhoff, één van de creatief directeuren van de Parade, er een theatershow bij of van zou maken om de boel te begeleiden en het fysieke resultaat achterop te stellen, het wel goed zou kunnen komen. Ik heb begrepen dat het een gedenkwaardige middag is geworden waar iedereen met een goed gevoel aan terugdenkt.

Sociaal werk

Onlangs ben ik door een tweetal partijen benaderd die mensen met een beperking of kinderen in achterstandsposities op weg helpen. Ze waren op zoek naar een mogelijke samenwerking. De ene partij, Amarant, heeft in Tilburg tijdens Het Huttenfestival ontdekt dat ze vrij gemakkelijk de metalenspanbandbalkenbanken kunnen maken. Er waren er meer nodig dan wij gemaakt hadden dus maakten ze er zelf een hele serie van bij. De andere partij, Jeugdcultuurfonds Eindhoven, is in conclaaf over een soort cultureel programma waarbij vrijwillige leermeesters pupillen aan het werk zetten. Momenteel hebben wij het verschrikkelijk druk en de grootst mogelijke moeite om alle verplichtingen na te komen dus ik was zeer terughoudend in het toezeggen van onze medewerking. 

Parade van de Idee (van 23 t/m 26 augustus 2012)

Terts vond de BBIE-sessie dermate succesvol dat hij deze graag als act op de Parade bij ons in Eindhoven wilde gaan doen. De timmer-je-eigen-Eek-theater-show op het perron of zo. Hij zag het wel voor zich. En 1+1+1 = 3. Ik kan mijn terughoudendheid laten varen, de timmersessie gaan we zeker doen maar dan wel met de mensen uit Tilburg en Eindhoven. Dan hebben we in elk geval deelnemers. Maar wat belangrijker is, is de gedachte dat het niet alleen bezigheidstherapie is, maar hopelijk een structurele manier om fondsen te werven, want de producten die ik voor de BBIE heb bedacht zijn om te plagiëren maar dan wel voor een goed doel. Dus kunnen er binnenkort echte maar goedkope Eeken in Tilburg en Eindhoven gekocht worden. Overigens heb ik nog een paar ontwerpen die uitermate geschikt zijn voor plagiaat met een goed doel… 

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven