25 december 2011 – Kerst

24-06-2016

Het zal niemand, die zo nu en dan onze website bezoekt of de nieuwe rubriek volgt, ontgaan zijn dat er het laatste jaar behoorlijk wat veranderd is in ons leven. Nu met kerst werd ik wat dat betreft toch wel heel hardhandig met mijn neus op de feiten gedrukt. Naast ontwerper, producent en distributeur ben ik (we) inmiddels ook horecaondernemer en middenstander geworden. En als het dan kerst wordt moet er versierd worden.

We zijn nu een jaar verder en om me heen lijkt iedereen wat meer tijd te hebben, want ze hebben me het vuur aan de schenen gelegd om kerstideeën te ontwikkelen. Koortsachtig heb ik mijn hersens gepijnigd over kerstuitingen, het liefst een beetje in de huisstijl. Chocoladerobotjes en kerstbomen, maar daar ontbrak de tijd voor, een robotje als Jezus aan het kruis, maar het kruis is Pasen en geen kerst (het is de vraag wie daar nog bij nadenkt, maar goed), of een robotje als engeltje met vleugels, maar dat werd meer een duiveltje en toen ik tevreden was zei Jeanine tegen me dat Jezus veel te dun was en het engeltje de verkeerde vleugels had. Bovendien zou zo’n robotje als Jezus of engel ook wel eens vervelende gevoelens op kunnen roepen.

Een hoop kerstbomen aan het plafond dan? Vond Muk dan weer afgezaagd. Bovendien bleek, toen we onlangs Merci in Parijs bezochten, dat zij de bomen ook op de kop aan het plafond hebben hangen. Als je in zo’n zaak komt zakt je de moed wel in de schoenen want er hangen overal sterren, bomen en cadeautjes. Er zijn zelfs speciale kerstartikelen. Er wordt dus serieus  geïnvesteerd. Ik heb altijd moeite met een hoop geld en energie ergens in stoppen om het vervolgens weer weg te gooien, zelfs als dat is om de geboorte van Onze Lieve Heer te vieren.

Voordat we naar Parijs gingen, waren we in Reims, in verband met een opdracht voor het oudst bestaande champagne merk en bezochten ook de kathedraal. Daar hadden ze zwarte spijkerplaten waar je een kaarsje kon opsteken, heel kerkelijk en typisch kerst dus. Op de terugweg bedacht ik met Jeanine dat we posters, zoals oude school-landkaarten, met kerstbomen konden maken.
 
Met Edwin van Studio Boot hebben we toen als de donder een kerstbomenposter gemaakt. Deze kan je gewoon oprollen en het volgend jaar weer gebruiken. We hadden een vrij serieuze poster in gedachte maar Edwin kan niet zonder humor dus is de poster nog leuk geworden ook. We hebben een werkbank van een spijkerplaat en wat kandelaars voorzien en zwart gespoten en in plaats van het robotje als Jezus of engel hebben we ’m omgetoverd tot kerstman.

En als troef hebben we altijd nog de kerstboom van Guido Geelen achter de hand. Deze kunnen we elk jaar weer opzetten. Toen ik het allemaal neer had gezet was het een beetje ordinair en smakeloos, maar gelukkig wisten de dames wel raad met de spullen. Nu ziet het er goed uit, geloof ik. Voor het volgend jaar hebben we dus al een assortiment aan kerstversiering en bovendien ook nog een hoop ideeën waar de tijd voor ontbrak. 

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven