18 november 2010 – Opening!!

27-05-2016

We zijn toch echt wel wat gewend, maar dit was echt spannend en onmogelijk tot op het laatste moment. Open gaan tijdens de Dutch Design Week voor het publiek was een doel waar niet aan getornd mocht worden. Uiteindelijk hebben we alleen het publieke deel toonbaar gemaakt. In alle andere gebieden in het pand leek het of er net een oorlog had gewoed. Dat was ook zo want in de laatste dagen en nachten voor de opening werkten er een enorm aantal mensen in een race tegen de klok om toch open te kunnen. 

In de werkplaats, straks het middelpunt van het pand en waar je kan zien hoe de producten gemaakt worden die in de showroom voor je staan, lagen bergen puin en stapels materiaal in stilte getuigend van de enorme inspanningen die er geleverd waren. Wat velen vrijdagmiddag nog voor onmogelijk hielden bleek op zaterdagochtend gelukt. We gingen open en hordes mensen namen het pand als het ware van ons over.

Vandaag, de eerste zaterdag na de designweek, blijkt het natuurlijk veel minder druk. Uitgestorven zou je kunnen zeggen. Of het allemaal een succes zal gaan worden moet nog blijken. Maar de reacties die we tot op heden hebben gekregen waren enorm positief en hebben ons gesterkt in de overtuiging dat we inhoudelijk de goede keuzes hebben gemaakt. We hebben gewoon gedaan waarvan we het gevoel hadden dat het goed was en klopte. Ongeacht of het nu succesvol wordt of niet, er is een fantastische prestatie geleverd. Een prestatie waarop iedereen die eraan heeft bijgedragen trots mag zijn. 

Nob en ik zijn vooral dankbaar naar al die mensen die het onmogelijke mogelijk hebben gemaakt en naar elkaar. Samen zijn we bijna letterlijk de strijd aangegaan. Nu de eerste stofwolken zijn neergedaald kunnen we zeggen dat we deze grootste slag uit ons leven hebben doorstaan. Helaas, of gelukkig, het is maar net of je van een beetje spanning houdt. We zullen de komende tijd nog de ene na de andere slag moeten leveren.

Opening van het gebouw

Toen ik voor het eerst door het pand liep kon je geen hand voor ogen zien. Het was er donker, de ramen waren dicht geschilderd met afbladderende verf, schijnbaar willekeurig waren er wanden geplaatst en systeemplafonds opgehangen. Maar de contouren van het pand daagden binnen enkele minuten: een grote werkplaats in het hart van het pand met daaromheen op de eerste verdieping een showroom.

Het pand van onze dromen. Waar je ook bent, je hebt zicht op waar de producten bedacht, gemaakt, verkocht en gedistribueerd worden. Een van de meest kenmerkende eigenschappen van ons bedrijf is de transparantie waarmee we opereren. Wat het donkerste pand van Eindhoven was is nu misschien wel het lichtste. In elk geval het voor ons het best passende onderkomen, letterlijk en figuurlijk. 

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven