16 mei 2011 – Geen nieuws uit Mavaleix

07-06-2016

De wereld staat op zijn kop in het algemeen en voor ons in het bijzonder. Het is crisis dus blijft men roerloos stilzitten: “je wordt immers geschoren”. Maar wij dus niet. Midden in de crisis begonnen we aan de grootste klus uit ons leven. We hebben een enorm pand gekocht, verbouwd en betrokken. Als je het redt kan je je later beroepen op een andere economische wet namelijk dat je anticyclisch moet denken en handelen. Juist in dit soort tijden wordt het verschil gemaakt en kan je een voorsprong nemen of dat doen waardoor het jou wel lukt.

Door al die drukte en het geld dat er met bakken uit is gegaan, is er niets meer aan de vakantiehuizen in Frankrijk gedaan. De bijgebouwen zijn dus nog steeds zo goed als af. Dit zijn comfortabele huizen geworden en we vieren er al jaren vakantie. De molen is van buiten helemaal klaar en het interieur is gereed om erin getimmerd te worden, ook bijna klaar dus. Maar de komende tijd gaan we daar niets aan veranderen, eerst maar eens ons eigen avontuur op Strijp afronden.

Een andere bijkomstigheid van de crisis is dat mijn grote vriend Willem – de kasteelheer waar ik de grond en de molen van gekocht heb – zijn kasteel hotel restaurant nog niet heeft verkocht en dat voorlopig ook niet gaat doen. Eigenlijk heel erg ellendig dus, maar met één groot voordeel: het is dus nog ouderwets genieten van de geweldige sfeer op Château de Mavaleix.

  

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven