13 augustus 2012 – Trap

12-07-2016

Toen een klant van mij een beetje genoeg kreeg van het verbouwen van zijn huis door ons en van alles wat misging, besloot hij er een standaard-trap in te gooien (naast een heel aantal andere zaken die bespoedigd moesten worden). Aangezien we het zo verschrikkelijk druk hebben, vond ik het eigenlijk helemaal niet erg als wij het één en ander niet meer hoefden te maken. Toch was het ontwerp van de trap meer en meer een geesteskind en meesterproef geworden en al lang geen gewone trap meer. Ik noemde het zelfs kunst, om de noodzaak om de trap te realiseren maar te benadrukken.

   

Gelukkig mochten we uiteindelijk toch het ontwerp uitvoeren en inmiddels is de eerste trap van de kelder tot de zolder bijna af. Eigenlijk is het helemaal niet zo bijzonder – gewoon een open trap met glas er in. De combinatie van materialen en de detaillering zorgen er echter voor dat het een bijna surrealistisch beeld oplevert. Het eiken is klassiek en de openheid met glas is modern, door de transparantie is het mogelijk zowel de kelder in te kijken als de eerste verdieping.

Het hier geëxposeerde werk van Jan van der Ploeg bracht me op het idee om hem te vragen een muurschildering te maken die de verbinding tussen de verdiepingen benadrukt. Voor mij is deze verbintenis van belang omdat het huis eigenlijk twee huizen zijn die van links naar rechts ook al aan elkaar zijn verbonden. Door de verbouwing en de trappen is de twee een één-onder één-kapper geworden.   

   
Fotografie: Thomas Mayer

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven