12 oktober 2011 – Wehkamp.nl

19-06-2016

Het is alweer even geleden dat Wehkamp.nl bij me op bezoek was om de mogelijkheid te bespreken om een basiscollectie door mij te laten ontwerpen. De directe aanleiding hiervoor waren de manden en vazen die ik voor Fair Trade Original had ontworpen en die op dat moment ook in hun internetwinkel te koop kwamen. Bij Wehkamp.nl praten ze over hun internetwinkel alsof het een fysieke winkel is. En het is de bedoeling dat een bezoeker dat ook zo voelt. Een fictieve wereld waar je echte producten kunt bestellen. Totaal het tegenovergestelde van wat wij doen: een fabriek met materialen, machines, werkmannen en -vrouwen en een winkel waar je de spullen die net gemaakt zijn kunt kopen of bestellen.

Bij ons kan je echte karaktervolle producten kopen. Producten die met aandacht gemaakt worden, waar een verhaal bij hoort waar mensen zich mee kunnen identificeren. En in de beleving van de meeste mensen is dat op internet onmogelijk. Net als dat men vroeger dacht dat als een architect heel rijk was hij in elk geval niet creatief kon zijn – creativiteit en commercie gaan immers niet samen.

Op internet kan je alleen onpersoonlijke en onzorgvuldig geproduceerde  massaproducten kopen en je krijgt er ook nog eens heel veel korting als je een beetje gaat shoppen. Maar een online winkel is net zo goed een winkel als die van ons en je kan er goede en slechte producten verkopen met een goede of slechte service of op een goede of slechte manier. En daar zit nou juist de clou: we gaan gewoon goed geproduceerde en mooie producten maken die te verkrijgen zijn in de grootste winkel van Nederland. En groot is lang niet altijd belangrijk, maar als je op internet wilt verkopen dan is het wel handig dat je altijd bereikbaar bent, goede service hebt, een product snel kan leveren en als er iets mis is ook weer snel kan omruilen. 

Wij zijn toch echt altijd best dapper en durven veel maar een eigen internetwinkel hebben we tot op heden niet zien zitten omdat we dachten dat daarvoor in één keer wel heel veel aanvullende kwaliteiten in huis gehaald moesten worden. Een buitenkansje dus, werken met mensen die met ziel en zaligheid iets doen waar je zelf de mogelijkheden, de middelen en de puf niet voor hebt.

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven