1 januari 2012 – Psychischevoorwelondernemenincrisistijdbonus

26-06-2016

“een psychische bonus voor wel ondernemen in crisistijd” dus

Tot groot ongenoegen van velen in het bedrijf was ik wat te vrijsprakig over de, voor mij, teleurstellende bezoekersaantallen van de galerie-openingen en velen buiten het bedrijf vatten mijn openhartigheid met betrekking tot de grootste uitdagingen tot nu toe op ons ondernemerspad op alsof ons einde naderde. Voor mij was het logisch dat het nieuwe pand, een megalomaan project, ons in moeilijke tijden zou brengen. Ik zag het gewoon als te verwachten problemen die opgelost moesten worden maar voor anderen was het kennelijk een alarmerende situatie.

Geen reden dus voor ongerustheid, integendeel zelfs. Van de week bedacht ik dat wij een bonus hebben gekregen, de bonus voor “wél ondernemen in crisistijd”. Het lijkt er namelijk verdacht veel op dat we meer opdrachten krijgen en meer verkopen juist vanwege al onze initiatieven, alsof mensen het letterlijk waarderen dat je in de crisis wel iets onderneemt en van je laat horen.

Kortom: we hebben een zwaar, ingewikkeld en bijzonder jaar achter de rug, maar bovenal een leuk en succesvol jaar waarin we veel meer dan verwacht de steun van velen hebben gekregen. We worden er dus eigenlijk beter van, van die crisis en het wél ondernemen. En als iedereen net als wij nu gewoon had geïnvesteerd? Dan was het geen crisis geweest en hadden we het allemaal ook gewoon goed gehad.

Geniet, ook van het komend jaar! 

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven