De PAN – Toewijding en engelengeduld

10-11-2016

10-11-2016

 

Kunstbeurs De PAN Amsterdam
Datum 20 – 27  november 2016
Stand 83

Naast mijn grote liefde voor kunst dankt onze galerie haar bestaan aan de wens om een plek te creëren waar ons werk in een brede context geplaatst kan worden. Eigenlijk wilden we in Eindhoven een geheel eigen wereld creëren, waarmee het ook meer de moeite waard wordt om regelmatig en met verschillende redenen langs te komen.

Inmiddels bestaat de galerie dus al zes jaar en er is al een hele reeks aan tentoonstellingen gerealiseerd. We werken samen met kunstenaars uit binnen- en buitenland die, zonder al te ingewikkelde procedures, worden gekozen op basis van toevallige ontmoetingen. Maar soms gebeurt het ook andersom en dan lopen de kunstenaars juist tegen mijn werk aan en komt het tot een ontmoeting die soms ook resulteert in een tentoonstelling.

James Cauty, ADP Wind Farm: Too Little, Too Late, Modelbouwfiguurtjes, glazen pot, ledverlichting

James Cauty, ADP Wind Farm: Too Little, Too Late, Modelbouwfiguurtjes, glazen pot, ledverlichting

Op de PAN presenteren we werk van drie kunstenaars: Tokihiro Sato, James Cauty en Marc Mulders – respectievelijk woonachtig en werkzaam in Tokio, London en Oirschot. Met elk van hen hebben we een bijzondere band. De sculpturale foto’s van Tokohiro Sato kunnen alleen gemaakt worden met het geduld en de aandacht die zo kenmerkend zijn voor het land. James Cauty stopt met vrolijk-morbide humor de spanning en gekte van London in een jampotten en Marc Mulders schildert in zijn atelier met enorme open schuurdeuren de bloemen in de wei en de natuur om zich heen. Bij alle drie de kunstenaars is er sprake van enorme toewijding en vooral engelengeduld.

Tokihiro Sato, Shirakami #3, 2008, Inkt-jet druk

Tokihiro Sato, Shirakami #3, 2008, Inkt-jet druk

Marc heeft een worsteling doorgemaakt om de kleuren en het licht van de omgeving waarin hij werkt, in donkerte te vangen. Bijna niets kwam door Marcs eigen ballotage en pas enkele weken geleden, toen we het al bijna hadden opgegeven, lukte het opeens.

We hebben dus een primeur: donker kleurrijk werk van Marc Mulders. Hij wist nog en passant te melden dat donkere schilderijen niet verkopen. Maar eigenlijk zijn ze even licht en kleurrijk als zijn lichte werk. In de nacht zijn de kleuren immers ook aanwezig, maar zie je ze alleen niet, of anders. Dat geldt voor al het werk dat we tonen: direct betoverend. Direct betoverd – dat waren wij ook – toen we het voor het eerst zagen. Als je beter naar het donkere werk van Marc kijkt valt er ineens veel meer in te ontdekken.

Marc Mulders, BLACK FEATHERS 20.10.16, olieverf op doek

Marc Mulders, BLACK FEATHERS 20.10.16, olieverf op doek

Vanzelfsprekend brengen we ook een heel aantal objecten van onszelf mee, waarvan enkelen zelfs speciaal voor de PAN zijn vervaardigd. Nu moet ons werk juist voor de context zorgen. Toevallig of niet het zijn het ook weer donkere stukken die eveneens met toewijding en met engelengeduld zijn vervaardigd.

Klik hier voor meer informatie over de kunstenaars en de kunstwerken werk in onze collectie.

Klik hier voor meer informatie over de PAN – 20-27 november 2016. Wij hopen u te ontmoeten in Stand 83.

Download hieronder de Pan catalogus.

pdf-file-format-symbol_318-45340

 


<< terug naar blogberichten

This post is also available in: EN

« Terug naar blogberichten
Laden...
Terug naar boven