Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

TROMP @ Piet Hein Eek – Ramon Lormans

14 november 2018 - 21:00 - 22:30

€15

De concerten in de houtwerkplaats van Piet Hein Eek zijn inmiddels een vaste waarde in het TROMP festival. Deze keer klinkt er tussen het hout van de werkplaats muziek geschreven voor de houten toetsen van de marimba én voor TROMP-laureaat Ramon Lormans. Sinds hij in 2006 de derde prijs won in het concours is Ramon een gevierde gast in het TROMP festival, maar ook in het internationale slagwerkveld. Hij staat bekend als marimbaspecialist, is hoofdvakdocent marimba aan de conservatoria van Amsterdam en Rotterdam, geeft masterclasses over de hele wereld en afgelopen jaar werd hij door marimbafenomeen Keiko Abe uitgenodigd voor een gezamenlijke tour door Japan.

In projecten met o.a. s t a r g a z e en zijn vaste ensemble TEMKO bevindt Ramon zich aan het voorfront van nieuwe muziek, omringd door een nieuwe lichting getalenteerde componisten en makers. Die wist hij de afgelopen jaren te inspireren tot het schrijven van nieuw repertoire voor marimba. Een aantal van deze werken worden inmiddels door deelnemers in het concours voor de jury gespeeld. Zoals Solo for marimba van Aart Strootman en Anthony Fiumara’s An Index of Wood. Ramon nam in de Kleine Zaal van Muziekgebouw Eindhoven een album op waarop hij de werken die voor hem geschreven zijn verzamelde. Het TROMP festival en de houtwerkplaats van Piet Hein Eek bieden de ideale gelegenheid voor de presentatie.

Gratis naar de TROMP 2018 Finale

Wanneer u een ticket koopt voor één of meer concerten tijdens TROMP, heten we u graag van harte welkom bij de Finale op zondag 18 november in Muziekgebouw Eindhoven. Bestel dit concert er gratis bij.

TROMP Percussion Eindhoven: ontdek de internationale slagwerktop!

Eens per twee jaar komen de grootste slagwerktalenten uit de hele wereld naar Muziekgebouw Eindhoven voor de TROMP International Percussion Competition. Dit is het enige tweejaarlijkse concours voor soloslagwerk ter wereld. TROMP festival presenteert gelijktijdig slagwerk in al zijn facetten met jong talent naast de grootste namen in bijzondere bezettingen en cross-overs, van klassiek tot dance en popmuziek.

INFO

TROMP @ Piet Hein Eek
Ramon Lormans
Deuren open: 20:30
Aanvang: 21:00 
Kosten: € 15,00

Klik hier voor meer informatie over het TROMP festival. 

Gegevens

Datum:
14 november 2018
Tijd:
21:00 - 22:30
Kosten:
€15
Evenement Categorie:
Website:
https://www.muziekgebouweindhoven.nl/nl/agenda/1412/TROMP_Piet_Hein_Eek_Ramon_Lormans/

Organisatoren

Piet Hein Eek
Tromp Percussion Eindhoven

Locatie

Piet Hein Eek
Halvemaanstraat 30
Eindhoven, 5651 BP Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0402856610