DDW 2020 – Met de kop in het zand

04-09-2020 in: Actueel, Uncategorized

04-09-2020

Lang geleden was ik verbaasd dat sommige mensen uit mijn directe omgeving uit onvermogen niet regeerden op moeilijke situaties. Apathisch lieten ze de ellende over zich heen komen, zetten hun dagelijkse routine voort en wachtten lijdzaam op betere tijden. Ik begreep daar niets van. Na een poos bleken de problemen vaak te verdwijnen als sneeuw voor de zon. Je zou dus kunnen zeggen dat het een strategie is. 

Ik heb zelf de nijging om actief problemen aan te pakken en de wereld om me heen naar mijn hand te willen zetten. Ik moet wel bekennen dat ik er steeds meer achter kom dat, of ik nu hoog of laag spring, om me heen mensen eigenlijk ongeveer gelijk blijven presteren en de wereld ook niet heel erg verandert door mijn toedoen. Ook ga ik altijd door met wat ik altijd doe en waar ik gelukkig van wordt: creëren. En het toeval wil dat als de wereld in elkaar lijkt te storten wij steevast met een groot project bezig zijn. Onze manier van de kop in het zand steken is nog harder doorgaan en investeren dan dat we normaal doen. Dat is geen intuïtie of wat dan ook maar gewoon toeval! Alhoewel andersom je een wel heel erg vooruitziende blik moet hebben wil je alleen investeren als er geen vuiltje aan de lucht is! 

Hotel

Op dit moment zijn we druk bezig om ons hotel met dertien kamers op de bovenste verdieping af te maken. We werken ons een ongeluk om het in oktober tijdens de DDW te kunnen openen. En zoals altijd lijkt het niet te gaan lukken maar omdat dat altijd zo lijkt hebben we er vertrouwen in dat het wel gaat lukken.

We ontwikkelen een groot aantal producten speciaal voor het hotel dus ook voor onze DDW-presentatie gaat het hotel een belangrijke rol vervullen. Zo zullen een wasbak, bed, bureau, tapijt, kleed, deurklink, doorspoelknop en hal lamp het levenslicht zien. We werken hierin samen met verschillende partijen.

De kleuren en verf van het hotel en in de showroom worden door LACQ gemengd en geleverd. Met LACQ gaan we als onderdeel van een interieurverflijn ook een Piet Hein Eek-kleurwaaier en -presentatie maken. We hebben bijna dertig jaar kleurgebruik op een rijtje gezet en daar een selectie uit gemaakt. Studio RENS heeft de kleuren nu al prachtig en vernuftig geïnventariseerd. We krijgen een ‘on-Eeks’ professionele kleurpresentatie.

Art direction: Studio RENS, fotografie: Ronald Smits

Naast de samenwerking met LACQ werken we met een heel aantal andere bedrijven samen en krijgen we  steun van veel van onze relaties om het hotel mogelijk te maken. De informatie hierover volgt later.

In petto voor deelnemers

De DDW gaat dus “gewoon” door! Voor alle ins en outs verwijs ik naar de officiële DDW-website. Bij ons wordt het mooier en leuker dan ooit want wij hebben onze kop diep in het zand!

Omdat het hotel op de bovenste verdieping komt waar voorheen de Wonderkamer was, is deze naar beneden verhuisd, naar de voormalige galerieruimte. Het voorste deel wordt als lobby, bar, receptie ontvangst- en vergaderruimte voor het hotel ingericht.

Met de DDW in aantocht hebben we alleen de lobby afgemaakt. Door de ruimte erachter te reserveren voor DDW-presentaties hoefden we deze nog niet in te richten, gelukkig maar want anders hadden we de deadline zeker niet gehaald! We hebben dus net als voorgaande jaren ruimte beschikbaar voor presentaties van deelnemers van buitenaf. Zij presenteren hun werk op dezelfde verdieping als voorgaande jaren maar nu in de ruimte achter de lobby en zoals altijd in de evenementenruimte. Het wordt mooier dan ooit!

Net als voorgaande jaren is ook de evenementenruimte beschikbaar voor presentaties en als klap op de vuurpijl geldt dit ook voor de tijdelijke galerie in de showroom. Hiernaast zullen er diverse presentaties worden gerealiseerd in de showroom waar ook onze nieuwste producten en samenwerkingen zullen worden gepresenteerd.

Tien jaar werk vastgelegd door Thomas Mayer

Dit jaar vieren we ook ons tienjarig jubileum in het pand. Het was een superspannend decennium van vallen en opstaan. In mijn leven is er eigenlijk maar één constante en dat is dat we altijd aan werk zijn.

Eigenlijk vormen ook de mensen om me heen een constante en daar is Thomas Mayer er inmiddels één van. De laatste tien jaar heeft Thomas mijn werk systematisch gevolgd en vastgelegd. Zijn verslaglegging, geput uit een enorme hoeveelheid foto’s, waarvan de een nog mooier dan de ander ,is niet (alleen) geselecteerd op schoonheid maar ook op het verhaal en wordt gepresenteerd in de vorm van een soort ‘decenniumkrant’ op een lange wand.

Exposeren bij Piet Hein Eek? We hebben nog een aantal kavels te huur! Klik hier voor meer informatie.